Lagercrantz förvärvar Apparatenfabriek Bereila B.V.

12:45 / 16 mars 2017 Lagercrantz Pressmeddelande

Lagercrantz Groups dotterbolag Asept International AB har idag förvärvat aktierna i det holländska bolaget Apparatenfabriek Bereila B.V.

Bereila är en specialiserad tillverkare av dispensers för flytande livsmedel för t.ex. snabbmatsrestauranger och livsmedelstillverkare. Förutom egna produkter så utvecklar man även kundanpassade dispenserlösningar. Bereila har sin verksamhet i Bedum utanför Groningen och har en årlig försäljning om cirka 1,5 MEUR.

"Genom förvärvet skapar vi ett slagkraftigt team, där vi på en internationell marknad kommer att kunna erbjuda befintliga och nya kunder ett bättre och bredare produkterbjudande än tidigare", kommenterar Per-Anders Nilsson, VD för Asept International AB.

Jan Berghuis, ägare till Bereila: "Min far startade verksamheten i Bereila för 62 år sedan tillsammans med två kollegor och det känns tryggt att nu lämna över ägandet till en långsiktig och stabil ägare som Asept och Lagercrantz. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla verksamheten inom denna intressanta sektor."

Bereila kommer att som dotterbolag till Asept International AB ingå i Lagercrantz division Niche Products från och med mars 2017. Förvärvet förväntas ge ett marginellt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis. 

Stockholm den 16 mars 2017

Lagercrantz Group AB (publ)

Denna information lämnades för offentliggörande 2017-03-16 kl 12:45.

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
  Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 40-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster.
  Lagercrantz är verksamt i sju länder i Nordeuropa, i Kina och i USA. Koncernen har omkring 1 250 anställda och omsätter ca 3 000 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Visa som PDF

Visa original från Cision

Cision

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se/

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.