Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

2Entertain AB (publ) blir ny delägare i Oscarsteatern

11:00 / 25 March 2004 Moment Group Press release

Ett starkt kreativt och administrativt komplement, säger Vicky von der Lancken om sin nya partner, produktionsbolaget 2Entertain, som i dagarna signerat kontrakt som hälftenägare på Oscarsteatern. Som tidigare kommer man huvudsakligen att producera musikal, fars och komedi.

Efter flera samproducerade teater- och turnéproduktioner uppvaktades Vicky von der Lancken av 2Entertain. Produktionsbolaget med huvudsäte i Falkenberg, kontor i Göteborg och Oslo och Stockholm, har under en lång tid sökt en stark samarbetspartner i huvudstaden. 2Entertain, som hittills inte haft en egen scen i Stockholm, närmar sig genom delägarskapet i Oscarsteatern sin vision - att underhålla och beröra i ledande position i Skandinavien.

Delägarna vill att teatern är ett levande hus även utanför den gängse spelplanen (först ut på vår gemensamma arena är den nya Robert Gustavsson-farsen "Fångad på nätet" som har premiär den 23 september).

Oscarsteatern har unika möjligheter som kommer att utvecklas. Spellediga dagar kan erbjuda udda, exklusiva konsertarrangemang eller utgöra testscen för egenproducerade eller externa evenemang.

Mötesmarknaden har redan hittat till Oscarsteatern. Med gynnsamt läge, bra kapacitet och hög charmfaktor (kulturstatus) har teatern blivit ett uppskattat mötesforum. Profilering och aktiv försäljning kommer att vara redskap för att finna nya konferensaktörer.

Vicky von der Lancken och 2Entertain's samproduktioner är till dags dato: Schlagerturnén "Diggiloo" 2003 och 2004, musikalen "Fame", monologen "Hur tänker hon?" med Johan Rheborg, krogshowen "Lill-Babs - jubileumsshow", samt  enmanspjäsen "Grottmannen" med Brasse Brännström.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Under torsdagen den 25/3 finns Vicky von der Lancken (0707-7766630) och för 2Entertain: producent Bosse Andersson (0705-517003) och vd Göran Grell (0706-358107)  tillgängliga för telefonintervjuer.

----------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA

Vicky Nöjesproduktion AB

(Artist & Eventbolaget Saarinen &  Von der Lancken och FTT Agenterna)

Oscarsteatern AB

Vicky von der Lancken övertog Oscars 1998. Egna produktioner sedan 1998: "Guys & Dolls", "Maken till fruar", "Lorry",

"Victor/Victoria", "Fame". Aktuellt på Oscars: Farsen "Fångad på nätet" med premiär sept. -04. Externa produktioner på Oscars: "Chicago" och "Garbo".

2Entertain AB (publ)

2Entertains kärnverksamhet är att på ett lönsamt sätt initiera, producera, marknadsföra och sälja kvalitativ underhållning till en bred publik på olika mötesplatser. Verksamheten bedrivs i Sverige och Norge med visionen att underhålla och beröra i en ledande position i Skandinavien. Verksamheten drivs i två dotterbolag, 2Entertain Sverige AB, som driver alla svenska projekt och 2Entertain Norge AS, som driver projekten i Norge. Koncernen äger en tredjedel i Osloteatern: Chat Noir. 2Entertain har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Falkenberg. 2Entertain beräknas omsätta 250 Mkr under 2004. Bolaget är noterat på OTC-listan i Göteborg och har sitt säte i Falkenberg. 2Entertain är på god väg att bli Skandinaviens ledande nöjesproduktionsbolag. 2Entertain är Sveriges roligaste aktie att äga!

Show as PDF