Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

2Entertain (publ) förvärvar Hansen Conference & Event AB av Dacke Group Nordic AB (publ)

08:32 / 7 November 2007 Moment Group Press release

Sveriges största nöjesproducent, 2Entertain (publ) har förvärvat Hansen Conference & Event AB av Dacke Group AB för 37,6 miljoner kronor. Förvärvet sker i samarbete med ledningsgruppen för Hansen, som kommer att fortsätta att driva verksamheten och även bli minoritetsägare i bolaget, med maximalt 25 procent. Hansen, som är ett av de marknadsledande företagen inom konferens och events, beräknas 2008 omsätta cirka 225 miljoner kronor med ett resultat på cirka 7 miljoner kronor.

– Detta är ett perfekt förvärv för 2Entertain. Hansen är ledande på konferens- och liveupplevelser och tillsammans med befintlig ledning gör vi bedömningen att förvärvet ger stora synergieffekter och storskalighetsfördelar för båda bolagen. Både Hansen och 2Entertain arbetar som innehållsleverantörer med en projektorganisation som bas. Tillsammans med våra tjänster och produkter, bland annat inom vårt affärsområde; Artistprogram, blir Hansens erbjudande ännu starkare, säger Ulf Mazur, vd 2Entertain.

Med levande möten, upplevelser och resor över hela världen bygger Hansen relationer och skapar framgångsrik kommunikation för företag. Bolaget har cirka 45 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö. Bland annat har Hansen fått uppdraget att, för andra gången, arrangera events vid alla stopp i hela världen under Volvo Ocean Race, som avgörs under 2008 och 2009. Totalt genomför Hansen cirka 600 events per år runt om i världen.

– I 2Entertain får Hansen en stark ägare i underhållningsbranschen med stor kompetens inom bland annat produktion, försäljning, projektledning och ekonomistyrning. Tillsammans finns alla möjligheter till utveckling i form av expansion och ökad lönsamhet för Hansen. Befintliga ledningen för Hansen och jag själv kommer också att bli delägare i bolaget i samband med ägarbytet, säger Benny Karlsson, vd Hansen.


För ytterligare information: Ulf Mazur, vd 2Entertain AB (publ), tfn 0346-714 712 alt 0706-47 61 27 Robert Mesterton, styrelseordförande 2Entertain AB (publ), tfn 0708-22 58 01 Benny Karlsson, vd Hansen Conference & Event AB, tfn 0701-80 90 98. Fria pressbilder och mer pressinformation: www.2entertain.com och www.hansen.se

2Entertains kärnverksamhet är att på ett lönsamt sätt initiera, producera, marknadsföra och sälja kvalitativ underhållning till en bred publik på olika mötesplatser. Verksamheten bedrivs i Sverige och Norge med visionen att ständigt utveckla show OCH business. Verksamheten drivs i två dotterbolag, 2Entertain Sverige AB, som driver alla svenska projekt och 2Entertain Norge AS, som driver projekten i Norge. Koncernen äger en tredjedel i Osloteatern Chat Noir, 50% i norska produktionsbolaget Thalia Teater A/S och hälften av Oscarsteatern i Stockholm. 2Entertain har kontor i Stockholm,Göteborg,Oslo och Falkenberg. Bolaget omsatte 252 MSEK under 2006 och har sitt säte i Falkenberg. Bolaget är noterat på First North med Remium som Certified Adviser.2Entertainaktien är Sveriges roligaste aktie att äga - både show och business! Hansen Conference & Event AB bygger relationer och skapar framgångsrik kommunikation för företag i Norden med hjälp av levande möten, upplevelser och resor. Bolaget har cirka 45 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö och är marknadsledande inom konferensresor och event för företag. Under 2007 genomför man cirka 600 företagsevent över hela världen och beräknas omsätta cirka 200 miljoner kronor.

Show as PDF