Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

2Entertain, en del av 2E Group:Pia Kalischer tilldelas 2Entertains Upplevelsepris 2012

13:59 / 3 May 2012 Moment Group Press release

2Entertain har beslutat att årets Upplevelsepris går till Pia Kalischer, musik och evenemangsansvarig på Sveriges Radio. Stipendiet, ett diplom samt 25 000 kr, delades ut den 2 maj vid 2E Groups Årsstämma i Göteborg.

Upplevelsepriset delas ut en gång om året och går till en person eller organisation som utmärker sig inom att utveckla den kommersiella delen av Upplevelseindustrin. Inom branschen finns många priser för de som skriver och utvecklar den konstnärliga delen av branschen, men det har saknats ett för den kommersiella delen. Priset delas ut till Michael Olofssons minne och ära. Michael Olofsson var en av eldsjälarna inom 2Entertain och han gick bort i cancer 2008.

Juryns motivering: "Årets pristagare, Pia Kalischer, musik- och evenemangsansvarig på Sveriges Radio, har med en genuin hängivenhet och ett stort engagemang varit en av initiativtagarna till att ta insamlingskonceptet Musikhjälpen till Sverige. Med strategiskt fokus har hon starkt bidragit till att utveckla konceptet till en unik kommunikationsmix, där enskilda insamlingsinitiativ framgångsrikt kombineras med nutidens digitala möjligheter."

Musikhjälpen har funnits i Sverige sedan 2008 och är ett samarbete mellan Radiohjälpen, Sveriges Radio och SVT. Tre programledare bor i ett glashus på ett torg i sex dygn, utan fast föda, och direktsänder radio och TV dygnet runt. De spelar lyssnarnas låtönskningar och tar emot gäster och donationer under en intensiv vecka. Varje år har Musikhjälpen ett nytt tema som också bildar basen i innehållet i den 144 timmar långa sändningen.

"Tanken med Musikhjälpen är att berätta om en undanskymd humanitär katastrof, sånt som pågår under lång tid och som tycks svårt att förändra. Vi vill visa att det faktiskt går att göra något och engagera människor i förändringen", berättar Pia Kalischer.

Musikhjälpen redovisar tydligt vilka organisationer och projekt som de insamlade pengarna går till och redan första året samlade man in 3 miljoner kronor till humanitära ändamål. Senaste omgången - hösten 2011 - hade summan utökats till 18,1 miljoner! Insamlingsaktiviteterna innefattar många individuella initiativ, allt från försäljning av 25 000 kramar till blogg- och twitteruppmaningar att skänka pengar.

Det är enkelt att engagera sig i Musikhjälpen - en låtönskning via ett 50-kronors SMS blir väldigt mycket värd när det kommer in 96 000 sms som det gjorde 2011. "Ingen kan göra allt men alla kan göra något!" avslutar Pia Kalischer.

För mer information och intervju kontakta: Susanne Nilsson, VD 2Entertain 0708-188 840 alt.  (Pia) Pia Kalischer, Sveriges Radio 0706-223 273 alt.

Läs mer om Musikhjälen på www.sverigesradio.se


2E Group, Nordens ledande upplevelsekoncern, initierar, producerar och marknadsför kvalitativa upplevelser och möten för en bred publik. I koncernen ingår 2Entertain, Hansen Event & Conference samt Wallmans Nöjen. Med 13 hel- eller delägda arenor och innehållet som utgångspunkt skapar 2E Group upplevelser för mer än 1,5  miljoner gäster varje år. 2E Group AB (publ) med kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo, Malmö, Växjö och Falkenberg är listat på First North med Remium som Certified Adviser.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/2e-group-ab/r/2entertain--en-del-av-2e-group-pia-kalischer-tilldelas-2entertains-upplevelsepris-2012,c9255167

Följande filer finns att ladda ned:
http://mb.cision.com/Main/243/9255167/9699.pdf

Show as PDF