Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

2E Group säljer fastigheten i Köpenhamn

08:30 / 22 April 2014 Moment Group Press release

2E Group säljer Cirkusbygningen i Köpenhamn till Fastighets AB Balder och säkerställer samtidigt den fortsatta verksamheten genom ett långsiktigt hyresavtal.  

Sedan 2003 bedriver 2E Group verksamhet i Cirkusbygningen genom dotterbolaget Wallmans Nöjen. Succéerna har avlöst varandra genom åren och när man förra året firade 10-års-jubileum var gästantalet "all time high". Genom det nya hyresavtalet, som löper på 20 år, säkerställer man att Wallmans fortsätter leverera underhållning och mat av riktigt hög klass i den anrika Cirkusbygningen i centrala Köpenhamn.

-          När vi köpte Cirkusbygningen 2011 var det för att säkerställa en fortsatt närvaro i Nordens största stad. Vi har 10 arenor inom koncernen och när vi nu säljer Cirkusbygningen innebär det att samtliga arenor drivs på långtidskontrakt. Vi är mycket nöjda med att denna anrika fastighet numera ägs av ett så välrenommerat fastighetsbolag som Balder, så kan vi fokusera på det som är vår kärnverksamhet, säger Hélène Gustavii, koncernchef 2E Group.

-          Vår verksamhet i Danmark rullar på bra och förvärvet av Cirkusbygningen ligger väl i linje med Balders strategi. Det känns mycket bra att ha denna anrika byggnad i vårt bestånd och att samtidigt få jobba med en stor aktör inom den spännande upplevelseindustrin, säger Erik Selin, vd Fastighets AB Balder.

Försäljningen av Cirkusbygningen innebär att koncernen säljer samtliga aktier i Wallmans CB A/S, vilket är det bolag som äger fastigheten. För 2E Groups del kommer försäljningen att generera en reavinst på motsvarande cirka 31,7 miljoner svenska kronor. Exakta siffror presenteras i samband med delårs-rapporten för andra kvartalet. Då kommer den aktuella valutakursen att vara känd och hela affären kommer att vara slutredovisad.

Styrelsen har med anledning försäljningen beslutat att lämna ett utökat vinstutdelningsförslag. Det nya förslaget innebär en utdelning om 2,00 sek/aktie (tidigare presenterat förslag innebar en utdelning om 0,50 sek/aktie). Beslut om vinstutdelningsförslaget tas på årsstämman den 6 maj 2014.

För ytterligare information kontakta:

Hélène Gustavii, koncernchef 2E Group AB (publ) Telefon: 0705-09 45 01 alternativt mail: helene.gustavii@2egroup.se

Erik Selin, vd Fastighets AB Balder, 031-10 95 70

Läs mer på www.2egroup.se

2E Group - en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien - skapar levande underhållning och meningsfulla möten för såväl privatpersoner som företagskunder. I koncernen ingår 2Entertain, Hansen samt Wallmans Nöjen. 2E Group har 10 egna arenor och bedriver e-handel genom SHOWTIC.se. Inom koncernen skapas upplevelser och möten för mer än 1,8 miljoner gäster varje år.

2E Group har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo, Växjö och Falkenberg och är listat på First North med Remium som Certified Adviser.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/