Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

Josef Wellmarker har rekryterats till tjänsten som CIO på 2E Group

11:14 / 2 December 2016 Moment Group Press release

Josef Wellmarker blir CIO på 2E Group. Han kommer att utgå från koncernens kontor i Göteborg och ingå i koncernledningen.  

Rollen som CIO blir en nyckelfunktion i 2E Groups fortsatta expansion med fokus på följande områden:

- driva nya affärer genom fortsatt utveckling av digitala lösningar
- ansvara för att vidareutveckla koncernens CRM-system, som idag innehåller mer än en halv miljon kunder
- driva samarbetet med delägda Tickster, strategisk leverantör av molnbaserade IT-tjänster
- ansvara för hela koncernens IT-infrastruktur

Josef Wellmarker kommer närmast från tjänsten som Head of PMO & Program Manager på KVD där han ansvarat för samtliga projekt inom KVD-gruppen varav det senaste handlat om att skapa en ny koncernövergripande IT-plattform som syftat till att stöpa om hela IT-arkitekturen med fokus på kundnytta. Josef har tidigare arbetat med IT ur flera perspektiv för bolag som Purple Scout AB, Systemite AB och Centiro Solutions.

- 2E Group säljer idag online för mer än en halv miljard kronor om året och genom att rekrytera en CIO gör vi en strategisk satsning på fortsatt utveckling av hela vår IT-miljö. Josefs uppdrag blir att tillvarata de möjligheter som finns när vår bransch digitaliseras och hans breda erfarenhet inom IT-utveckling i kombination med hans affärsmannaskap, drivkraft och samarbetsförmåga kommer att passa väl in både i vår dagliga verksamhet och i koncernledningen, säger Pelle Mattisson, VD/Koncernchef för 2E Group.

- Jag ser fram emot att få vara med och driva på den digitala utvecklingen inom 2E Group. Jag tror att min erfarenhet från andra branscher kan ge oss en bredd och en ytterligare skjuts mot att bli ledande inom digital affärsutveckling för upplevelseindustrin, säger Josef Wellmarker.

Josef Wellmarker tillträder tjänsten som CIO under första kvartalet 2017.

För ytterligare information kontakta:

Pelle Mattisson, VD/ Koncernchef 2E Group Telefon: 0705-80 06 57 alternativt mail: pelle.mattisson@2egroup.se

2E Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien. Inom koncernen skapas underhållning och möten för fler än 1,8 miljoner gäster varje år.

Inom affärsområde Live Entertainment producerar 2Entertain musikal, teater, show och konsert samtidigt som man skapar specialbeställd underhållning och förmedlar artister till företagskunder. Inom affärsområde Venues driver koncernen tio arenor för teaterföreställningar, musikaluppsättningar och krogshower. På fyra av arenorna erbjuds de egna dinnershow-koncepten Wallmans och Golden Hits. En elfte arena kommer att öppna efter pågående totalrenovering. Koncernens utbud av show, musikal, teater och konsert säljs på Showtic.se. Inom affärsområde Event utvecklar och genomför Hansen konferensresor och event för företag.

2E Group har kontor i Falkenberg, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Växjö och är listat på First North Premier med Remium som Certified Adviser.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/