Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

Pelle Mattisson ny VD och koncernchef för 2E Group

08:58 / 1 February 2016 Moment Group Press release

Styrelsen för 2E Group har rekryterat Pelle Mattisson som ny VD och koncernchef. Han efterträder Hélène Gustavii som lämnar koncernen för nya utmaningar. Pelle Mattisson tillträder tjänsten den 1 februari 2016.

Pelle Mattisson arbetade åren 2007-2014 inom Stampen Media Group. De två senaste åren i rollen som koncernchef och dessförinnan som affärsområdeschef med uppgift att bygga Stampen Media Partner, gruppens verksamhet inom tillväxtmedier och medieinvesteringar. Tidigare har han arbetat inom riskkapitalbranschen och som managementkonsult. Pelle har även lång erfarenhet från styrelsearbete och idag sitter han bl a i styrelsen för Västsvenska Handelskammaren.

- VD-skiftet har sin grund i styrelsens ambition att söka en bredare inriktning av 2E Group-koncernen, säger Jan Friedman, styrelseordförande för 2E Group.

- Vi skall givetvis fortsätta att med kompetens och omsorg förvalta och utveckla allt vi gör nu. Men i de befintliga arenorna, där våra huvudsakliga verksamheter idag bedrivs, finns naturliga begränsningar i möjligheterna att kunna växa organiskt. För att grunda för en vidare expansion inom upplevelseindustrin har vi därför rekryterat Pelle Mattisson. Vi tror att han har rätt profil för uppgiften och hälsar honom varmt välkommen, fortsätter Jan Friedman.

- 2E Group har idag en stark position inom delar av upplevelseindustrin. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla koncernens nuvarande affärsområden, samt att succesivt expandera verksamheten till nya segment inom upplevelseindustrin, säger Pelle Mattisson.

- Hélène Gustavii lämnar tjänsten som VD med flaggan i topp. Hon tillträdde som interims-VD i en för bolaget utmanande tid. Under sin tid som koncernchef har hon kunnat rapportera kraftigt förbättrade nyckeltal, vilket också synts i marknadens ökade förtroende för aktien. Under det senaste året har koncernen, under Hélènes ledning, också byggt en ny och mer sammansvetsad organisation. Vi tackar Hélène Gustavii för goda insatser och önskar henne lycka till framöver, fortsätter Jan Friedman, styrelseordförande för 2E Group.

- Det har varit fem fantastiska år på 2E Group. Jag är glad och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit och tar med mig många minnesvärda möten och utvecklande erfarenheter. Nu är det dags att ta nästa steg och jag ser fram emot nya spännande utmaningar, säger Hélène Gustavii.

Pelle Mattisson tillträder tjänsten den 1 februari och kommer att utgå från koncernens kontor i Göteborg.

2E Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien. Koncernen skapar underhållning och möten för fler än 1,8 miljoner gäster varje år. Inom affärsområde Live Entertainment producerar 2E Group teater, musikal, show och konsert, förmedlar artistbokningar och skapar specialbeställd underhållning. I verksamheten ingår också dinnershow, som 2E Group erbjuder på fyra av tio egna arenor. Affärsområde E-handel bedriver e-handel inom show, musikal, teater och konsert. På SHOWTIC.se erbjuds både koncernens egna och andra aktörers produktioner. Inom affärsområde Möten planerar, utvecklar och genomför dotterbolaget Hansen möten med hela världen som arbetsfält. 2E Group är listat på First North Premier och har Remium som Certified Adviser..

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/