Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Moment Group

Moment Group

Moment Group AB: Otto Drakenberg ny tf VD/Koncernchef för Moment Group

09:10 / 25 March 2020 Moment Group Press release

Styrelsen för Moment Group har rekryterat Otto Drakenberg som ny tf VD och Koncernchef. Han efterträder Josefin Dalum, som är kvar i rollen som vice VD fram till sommaren, då hon går på föräldraledighet. Otto Drakenberg tillträder som tf VD/Koncernchef den 1 maj 2020.

Otto Drakenberg (https://se.linkedin.com/in/otto-drakenberg-322a936b) kommer närmast från tjänsten som VD för Twilfit (https://ottodrakenberg.files.wordpress.com/2020/02/safari-14-feb.-2020-1532.pdf). Han är styrelseordförande i Spendrups Bryggeri, Svegro och Svenska Fäktförbundet och han har tidigare bl a varit VD för norska Arcus-Gruppen, Carlsberg Sverige och Goodyear Dunlop Nordic. Otto Drakenberg är utbildad civilekonom och har sedan 1999 arbetat som ledare och VD i internationella bolag.

- Med sin långa erfarenhet kommer Otto att ha en nyckelroll i att hantera de svåra utmaningar Moment Group står inför efter att hela upplevelseindustrin nu påverkas starkt av coronaviruset. Vi är mycket nöjda med den här rekryteringen och hälsar Otto varmt välkommen till oss, säger Jan Friedman, styrelseordförande i Moment Group.                                                                                                                                                                                        

- Jag har följt Moment Group både som mångårig kund och genom min position i dryckesbranschen och det är en mycket spännande företagsgrupp med många möjligheter till lönsam tillväxt som jag vill vara med och ta vara på, säger Otto Drakenberg. 

Otto Drakenberg efterträder Josefin Dalum, som sedan 2015 är koncernens Group CFO och som den 10 juli 2019 även utsågs till vice vd. Sedan den 30 september 2019 är Josefin Dalum tf VD/Koncernchef och när Otto Drakenberg den 1 maj 2020 tar över det ansvaret kommer Josefin Dalum att i rollen som vice VD fokusera på överlämning till Otto Drakenberg, för att därefter till sommaren gå på föräldraledighet fram till våren 2021.

Otto Drakenberg tillträder som tf VD/Koncernchef den 1 maj 2020, men kommer omgående att börja sätta sig in i verksamheten inom koncernen.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jan Friedman, styrelseordförande Moment Group
jan@friedman.se,0705-61 24 22

Denna information är sådan information som Moment Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 mars 2020 klockan 09:10 CEST.

 

 

Moment Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm, Main Market, och omsätter knappt en miljard kronor. I de olika verksamheterna inom Moment Group skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år och koncernen har fler än 500 medarbetare. Verksamheterna inom Moment Group bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Falkenberg och Växjö.

Inom affärsområde Event verkar Hansen och Minnesota Communication och sammantaget är de en av de största aktörerna inom eventbranschen i Norden. Hansen skapar upplevelser med utgångspunkt i mötet mellan människor. Minnesota arbetar med Brand Engagement vilket innebär att de hjälper kunden att skapa arenor för dialog och delaktighet genom möten, upplevelser och digitala lösningar.

Inom affärsområde Immersive Venues återfinns sju av koncernens show- och aktivitetsarenor belägna i Skandinaviens största städer. Wallmans i Stockholm, Köpenhamn och Oslo samt Kungsportshuset i Göteborg och Golden Hits i Stockholm erbjuder dinnershow-, restaurang- och nattklubbsupplevelser. Aktivitetsarenorna Ballbreaker i Stockholm och STAR Bowling i Göteborg erbjuder upplevelser som bygger på att gästen själv tar en aktiv roll i händelserna genom spel, lek och tävling i kombination med mat & dryck. På Kungsportshuset i Göteborg finns också KPH Matbar - en skandinavisk matupplevelse med smaker från hela världen.

Inom affärsområde Live Entertainment producerar 2Entertain musikal, teater, show och konsert, skapar specialbeställd underhållning och förmedlar artister till företagskunder. 2Entertain driver även fem teaterarenor samt en krogshowarena - China Teatern, Oscarsteatern och Intiman i Stockholm, Lisebergsteatern i Göteborg, Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och Hamburger Börs i Stockholm. 2Entertain driver också biljettbokningssajten SHOWTIC.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/