Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Nolato

Nolato

Nolato Medical expanderar verksamheten i Kina

08:25 / 2 July 2013 Nolato Press release

Nolato Medical expanderar sin kinesiska produktionsanläggning med ytterligare 2.200 kvadratmeter, varav cirka 800 kvadratmeter renrum av högsta standard enligt ISO 14644-1:1999, klass 8.

- Kina är den snabbast växande marknaden för läkemedel och medicinteknik vilket innebär att alltfler av våra kunder diskuterar utökad produktion i Kina för den asiatiska marknaden, säger Christer Wahlquist, som är chef för affärsområde Nolato Medical. Utbyggnaden, som har plats för cirka 30 formsprutor, görs för att vi ska vara steget före våra kunder och säkra resurser för en framtida tillväxt i Kina.

- Vår filosofi är att vara en nära, långsiktig och pålitlig partner vilket också betyder att vi ska kunna erbjuda våra kunder global utveckling och produktion. Den nya anläggningen kommer att tillgodose även våra mest krävande kunders önskemål, kommenterar Christer Wahlquist.

Nolato Medical har varit verksamt i Kina sedan 2008. Totalt har Nolato Medical cirka 25.000 kvadratmeter renrumskapacitet i olika klasser vid nio anläggningar i Asien, Europa och Nordamerika.

-------

För ytterligare information kontakta: Hans Porat, VD och koncernchef, 0705 517550 Christer Wahlquist, chef för Nolato Medical, 0705 804848

Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera produktsystem till ledande kunder inom bland annat medicinteknik, telekom, hygien, fordon och andra utvalda industri­segment. Nolatoaktien är noterad på NASDAQ OMX Nordic i segmentet Stockholm Mid Cap och ingår i sektorn Industrials. www.nolato.se

Affärsområde Nolato Medical omsätter omkring 1.2 miljarder kronor och har knappt 1.000 anställda vid enheter i Sverige, Storbritannien, Ungern, USA och Kina.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Nolato ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 2 juli 2013 kl 08.25.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://news.cision.com/se/nolato/r/nolato-medical-expanderar-verksamheten-i-kina,c9436908

Följande filer finns att ladda ned:
http://mb.cision.com/Main/966/9436908/139094.pdf

Show as PDF