Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofings varumärke Mataki rullar ut till den norska proffsmarknaden

11:30 / 17 October 2017 Nordic Waterproofing Press release

Nordic Waterproofings varumärke Mataki har en stark ställning på den svenska professionella marknaden för takprodukter. Nu kommer Mataki att bli ett namn som syns mer på den norska proffsmarknaden och även i bygghandeln. Väletablerade produkter kompletteras med nyutvecklade som kommer att säljas under det gemensamma varumärket.

Nordic Waterproofing förvärvade det norska bolaget Nortett AS under 2012 och har sedan dess erbjudit marknaden produkter under flera varumärken. Varumärket Nortett har använts för samtliga produktkategorier, men nu tydliggörs skillnaderna när Nortett riktar sig till privatpersoner som har sina egna projekt.

"Mataki har sedan starten 1904 haft höga kvalitetskrav är ett starkt och välrespekterat namn på den svenska marknaden", säger Petter Holth, affärsenhetschef för Nordic Waterproofings norska verksamhet. "Vi har nu ett bra sortiment av Mataki-produkter som möter den norska marknadens krav och samtidigt har vi utökat vårt sortiment för professionella takläggare. Med detta känner vi att det är ett dags att rulla ut Mataki till byggvaruhus och takentreprenörer i hela Norge."

Ett exempel på nya produkter är Mataki Power (https://vimeo.com/212924840), ett komplett system som underlättar för takläggare som vill använda elutrustning med varmluft för att lägga takpapp med täta skarvar på låglutande tak oavsett om det är nyproduktion eller renovering.

"Mataki är ett 'top of the line'-varumärke i Sverige för den professionella marknaden", säger Martin Ellis. "Nu samlar vi oss under samma paraply och tar steget upp i det norska premium-segmentet, med samma profilering i båda länderna. En del i detta arbete kommer att synas på vår nya norska webbplats, www.mataki.no och i en ny film (https://www.youtube.com/watch?v=ycOJYaexU6g)."

Nordic Waterproofing en av de ledande aktörerna på tätskiktsmarknaden i Nordeuropa. Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter och lösningar för taktätskikt i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Belgien, Nederländerna, Polen, Storbritannien och Tyskland. Nordic Waterproofing tillhandahåller även installationstjänster genom helägda dotterbolag i Finland och genom delägda franchisebolag i Danmark. Nordic Waterproofing marknadsför sina produkter och lösningar under varumärken med mångårig historia, varav de flesta tillhör de mest etablerade och välkända varumärkena för tätskikt på sina respektive marknader, exempelvis Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Kerabit, Nortett, SealEco, SPT-Painting och Taasinge Elementer. Nordic Waterproofing Holding A/S är noterat i Mid Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm med kortnamn NWG.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/