Månadsbrev maj 2017

11:30 / 1 juni 2017 QuickCool Pressmeddelande

Bäste Aktieägare,

Varje månad vill vi dela med oss lite av vårt dagliga arbete och säkerställa att Du får löpande information om vår verksamhet. Hör gärna av dig direkt till mig om Du har ytterligare frågor eller vill besöka vårt kontor för en kopp kaffe och ett personligt möte.

Vårt utvecklingsprojekt som startade 2015 börjar närma sig sitt slut. QuickCool förespråkar ett enkelt handhavandesätt och vill att slutanvändaren skall uppleva vår display och vår lösning som enkel, lättförståelig, och intuitiv. Under utvecklingsfasen har vi stundtals valt att justera mjukvaran för att känslan av ”intuitiv enkelhet” skall genomsyra den totala upplevelsen av vår lösning.

Förtestningsarbetet på mjukvaran har påbörjats och senare den här veckan börjar vi arbetet med att även testa hårdvaran. Samtidigt som vi testar hård- och mjukvaran, så fortskrider vårt arbete med att bland annat förbereda vårt försäljnings- och marknadsmaterial, att förbereda uppdateringen av vår hemsida, och underlätta för intresserade att ta del av den vetenskapliga litteratur och kliniska studier inom vårt spännande område terapeutisk hypotermi. 
Delar av detta material kommer att visas på vår hemsida under juni och juli.

QuickCool deltog med eget bås på SAMTIT mässan på Slagthuset i Malmö den 3-5e maj. Totalt deltog cirka 500 personer från hela Sverige. SAMTIT står för ”Svensk Användareförening för Medicinsk Teknik och IT” och är en frivillig sammanslutning av vårdpersonal som ansvarar för medicinteknisk utrustning, IT samt utbildning inom sina ansvarsområden. Föreningen har som ambition att vara tvärprofessionell. Vårt bås var välbesökt under tre aktiva dagar. Vi gladde oss över det stora intresset. Och vi ser fram emot att återkoppla till alla dem som efterfrågar ytterligare material.

Aktiespararna arrangerade Aktiedagen Stockholm den 15e maj på Operaterrassen i Stockholm. Vi fick möjlighet att berätta mer om vår lösning och vår kommande lansering. Klicka gärna på nedan länk och ta del av vår presentation:

http://www.quickcool.se/nyheter/quickcool-pa-scen-aktiedagen-stockholm/

Aktiespararna meddelade att totalt 177 besökare fanns på plats och att livesändningen hade 1323 tittare under dagen. Vårt bås var välbesökt och många kloka frågor ställdes om vår lösning och terapeutisk hypotermi.

QuickCools nye VD, Fredrik Radencrantz, intervjuades av Remium via Introduce dagen efter. Klicka gärna på nedan länk för att ta del av denna personliga intervju:

http://www.quickcool.se/nyheter/fredrik-radencrantz-intervjuas-pa-introduce/

Vårt arbete med att bygga upp en egen, mer säljinriktad organisation fortsätter. Vi kommer successivt att byta ut våra duktiga konsulter mot egna resurser. Efter Sommaren börjar vår nye CTO. Mer om detta om några veckor. 

På bolagets hemsida kan du hitta “Frågor och svar” där vi samlar många vanligt förekommande frågor.

Med vänliga hälsningar, 
Fredrik

QuickCool är ett svenskt medicintekniskt bolag, vars affärsidé är att rädda liv och förhindra hjärnskador vid akut hjärnischemi (otillräcklig blodförsörjning till hjärnan) genom att utveckla och tillhandahålla ett unikt och globalt patenterat kylsystem, The QuickCool system. QuickCool är verksamt på den snabbväxande marknaden, Targeted Temperature Management (TTM), för hjärnskyddande kylbehandling av patienter med t ex akut hjärtstopp och stroke. QuickCools system skyddar hjärnan genom att kyla i näshålan och utnyttjar därmed den medfödda värmeväxlaren i näsan. QuickCools intranasala metod erbjuder skonsam och oavbruten kylbehandling för både vakna och sövda patienter. QuickCool är noterat på AktieTorget och bedriver sin verksamhet på Ideon Science Park i Lund. För mer information vänligen se www.quickcool.se

Visa som PDF

Visa original från Cision

Cision

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se/

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.