Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

SinterCast sätter serieproduktionsrekord

08:00 / 11 April 2018 SinterCast Press release

  • Serieproduktionsrekord på 2,5 miljoner motorekvivalenter i årstakt under det första kvartalet
  • Serieproduktionsrekord på 2,7 miljoner motorekvivalenter i årstakt i mars
  • Positiva utsikter för 2018, med förväntad nyproduktionsstart

[Stockholm, 11 april 2018] - Serieproduktionen uppgick till 2,5 miljoner motorekvivalenter i årstakt under det första kvartalet 2018, vilket överstiger det tidigare rekordet på 2,2 miljoner motorekvivalenter. Produktionen under det första kvartalet innebär en ökning på 19 % jämfört med årstakten under 2017, och på 25 % jämfört med det första kvartalet 2017, vilket innebär en stark inledning på året. I mars fortsatte serieproduktionen att förbättras och uppnådde 2,7 miljoner motorekvivalenter, den högsta nivån någonsin för en enskild månad. Helårsutsikterna är fortsatt positiva, där den förväntade produktionstarten i det tredje kvartalet av en ny raddieselmotor för bilar i stora volymer, ger ytterligare tillväxtpotential.

"Serieproduktionen under 2017 belastades av tillfälliga nedgångar inom tre högvolymsprogram. Dessa program visar nu starka ökningar och ny nichproduktion främst inom sektorn för industriell kraft har tillkommit vilket bidrar till den totala volymen. Mini-System 3000-beställningen i februari till Sanlian Casting i Kina tillsammans med ökningen på 13 % av mätkoppsleveranser, ger den starka serieproduktionen under det första kvartalet en stark inledning på detta år" säger Dr. Steve Dawson, vd för SinterCast. "Den starka inledningen samt den förväntade serieproduktionsstarten av en ny raddieselmotor för bilar i stora volymer i det tredje kvartalet, leder oss tillbaka in på spåret med en målsättning om dubbelsiffrig tillväxt av serieproduktionen under 2018."

[image]

Efter en period utan tillväxt, orsakad av tillfälliga nedgångar inom några program, ökade serieproduktionen till den rekordhöga nivån på 2,5 miljoner motorekvivalenter under det första kvartalet 2018.  

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. Med 45 installationer i 13 länder, används SinterCast-teknologin främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårningsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ och Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast-aktien är noterad hos Nasdaq Stockholm på Small Cap-listan (SINT). För mer information: http://www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/