Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Grainger & Worrall kontrakterar SinterCast som leverantör av CGI-teknologi för utveckling av nya produkter i Asien

08:00 / 8 June 2021 SinterCast Press release

[Bridgnorth och Stockholm, 8 juni 2021] – En ledande asiatisk gjutjärnskoncern, vilka har specialiserat sig på produktion av motorkomponenter för industriella kraftapplikationer, kommer att installera SinterCast processtyrningsteknologi för att möjliggöra oberoende produktutveckling i CGI (kompaktgrafitjärn). Ordern är en del av ett omfattande avtal gällande teknologileverans mellan det ej namngivna OEM-företaget och Grainger & Worrall, den brittiskbaserade globala ledaren för produktutveckling och snabb prototyptillverkning. Enligt avtalsvillkoren mellan OEM-företaget och Grainger & Worrall kommer SinterCast att fungera som en Tier II-leverantör för att tillhandahålla kunnande för produktutveckling i CGI, inklusive installation av ett Mini-System 4000 och trådmatare vid OEM-företagets specialbyggda anläggning för snabb prototyptillverkning. SinterCast kommer också att tillhandahålla teknisk support för att skapa en robust CGI-process som överensstämmer med den internationella standarden ISO 16112 för kompaktgrafitjärn. Mini-System 4000 planeras tas i drift under första halvåret 2021.

"Efter att ha arbetat med SinterCast i mer än hundra produktutvecklingsprojekt för CGI i vår produktionsanläggning i Storbritannien under de senaste 15 åren, är vi glada över att ha anlitat deras expertis för att leverera processtyrningsteknologin för CGI inom detta nya teknologipartnerskap", säger Edward Grainger, verkställande direktör för Grainger & Worrall. ”Omfattningen av vår leverans för projektet inkluderar järn- och icke-järnmotorkomponenter för personvagnar, tunga fordon och industriella kraftapplikationer. Med denna omfattning var det absolut nödvändigt att inkludera CGI-kunnande, och SinterCast var vårt naturliga val som teknologileverantör för CGI ”.

"Med för närvarande cirka 5 % av vår totala produktion, är off-road-marknaden inom industriell kraft både ett viktigt bidrag och en viktig tillväxtmöjlighet för SinterCast" säger Dr Steve Dawson, vd och koncernchef för SinterCast. ”Åtagandet innebär vår tjugoförsta installation i Asien. Vi är glada över att vår relation med Grainger & Worrall, och vårt långvariga stöd för CGI-utveckling i Asien har lett till att Grainger beslutat att främja och inkludera vår teknologi i deras växande internationella affärsverksamhet”.

För mer information:

Edward Grainger Dr Steve Dawson
Vd Vd & koncernchef
Grainger & Worrall SinterCast AB (publ)
Tel: +44 1746 768 250 Tel: +44 771 002 6342
E-post: egrainger@gwcast.co.uk E-post: steve.dawson@sintercast.com

Grainger & Worrall är världsledande inom snabb prototyptillverkning och gjutningsinnovation, med tjänster som inkluderar teknisk support för komponentdesign, mönsterframställning, gjutning och bearbetning. Grainger & Worrall är ett privatägt tredje generationens familjeföretag som tillhandahåller prototyper och serieproduktionslösningar för komplexa gjutgods med hög integritet. Grainger & Worrall gjuter och tillverkar komponenter i gråjärn, SinterCast-CGI, segjärn och aluminium för världens ledande fordons- och flygföretag samt för krävande motorsportapplikationer.För mer information: http://www.gwcast.com/en/

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för personvagnar, motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon, samt motorkomponenter inom industriell kraft för användning inom lantbruk, marint, lokomotiv, off-road och stationära motorer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2,7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker® för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 55 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

- SLUT -

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/