Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

VBG Group

VBG Group

VBG GROUP lanserar flera nyheter på IAA-mässan

09:01 / 27 September 2006 VBG Group Press release

På den pågående lastbilsmässan IAA i Hannover lanserar VBG GROUP flera spännande nyheter och befäster därmed sin ledande position på marknaden.

”Vi utvecklar kontinuerligt vårt produktutbud av marknadsledande lösningar som tar sikte på att förbättra säkerheten, ergonomin och ekonomin för våra kunder. På IAA finns alla våra starka varumärken representerade med det senaste inom släpvagns-kopplingar och skjutbara tak. Dessutom visar vi upp vår nya koncernövergripande identitet, VBG GROUP, med en dubbelt så stor monter mot tidigare år”, säger koncernchefen Anders Birgersson.

RINGFEDER tar ett stort steg framåt med en ny generation kopplingar med ökad funktionalitet och bättre ergonomi. EDSCHA Trailer Systems lanserar ett nytt taksystem – EDSCHA UltraLine, som har betydligt lägre vikt och är enklare att hantera vid lastning och lossning än konkurrerande system.

Dessutom presenterar VBG sitt totalintegrerade Multi Function Coupling-koncept, MFC 2000, som röner stor uppmärksamhet. MFC-prototypen visar hur det för första gången blir möjligt för föraren att klara av samtliga till- och frånkopplingsmoment med en knapptryckning från förarhytten. Sedan en tid tillbaka rullar den senaste generationen av MFC i fältprover, med mycket goda resultat. Exakt när det nya konceptet kommer att finnas på marknaden är inte fastställt ännu.

IAA är världens största mässa för yrkesfordon med ca 1 400 utställare från 40 länder. I VBG GROUPs monter finns samtliga varumärken inom affärsområde Truck Equipment representerade: VBG (kopplingsutrustning), RINGFEDER (kopplingsutrustning), EDSCHA (skjutbara tak till trailers), SESAM (skjutbara tak till trailers), ONSPOT (automatiska slirskydd) och ARMATON (flakstolpar och lämlås).


För ytterligare information kontakta: Anders Birgersson, VD och koncernchef Telefon: 0521 - 27 77 67, 0702 - 27 77 78 E-post: anders.birgersson@vbggroup.com

VBG GROUP är en internationell verkstadskoncern med tillverknings- och försäljningsbolag i Europa och USA. Verksamheten är uppdelad i två affärsområden, Truck Equipment och Power Transmission, med produkter som marknadsförs under välkända och starka varumärken. Koncernen har cirka 400 anställda och en omsättning överstigande en miljard kronor. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens O-lista sedan 1987. www.vbggroup.com

Show as PDF