Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

VBG Group

VBG Group

Stort intresse för VBG Groups nyheter på IAA-mässan

14:37 / 2 October 2014 VBG Group Press release

- Intensiva dagar med många nya kundkontakter och en bekräftelse på att vi skapar värde för transportindustrin med våra innovativa lösningar. Så sammanfattar Anders Erkén, divisionschef för VBG Truck Equipment, en lyckad medverkan på IAA-mässan i Hannover.

VBG Groups två fordonsrelaterade divisioner, Edscha Trailer systems och VBG Truck Equipment, var på plats med en stor gemensam monter där divisionernas varumärken presenterade sig och sina nyheter. Det innefattade både nya produkter och förbättrade varianter av befintliga produkter. En av nyheterna i montern var Edscha Trailer Systems nya system för skjutbara tak till släp och trailers.
- Vi har arbetat intensivt med att utveckla ett komplett taksystem som täcker många olika kundbehov. Den respons vi fått på IAA har varit mycket positiv och det är vårt nya skjutbara tak för tippfordon, "TipperRoof", som har fått allra mest uppmärksamhet. Med "TipperRoof" kliver vi in i ett nytt kundsegment, och det med en teknologi vi redan har sedan många år tillbaka, på järnvägssidan. I förra veckan var vi med på mässan Innotrans med våra skjutbara tak för järnvägar och även där fick vi god respons, så jag ser ljust på framtiden även om marknaden för tillfället är ganska tuff, berättar Per Ericson som är divisionschef på Edscha Trailer Systems.
Från varumärket Onspot lanserades ett betydligt lättare och kompaktare automatiskt slirskydd som gör det möjligt för fordon att ha högre nyttolast. Dessutom har slirskyddet blivit ännu enklare att installera och är numera helt underhållsfritt.
Ringfeder, som är ett av VBG Groups två varumärken för släpvagnskopplingar, presenterade ett nytt pneumatiskt system som på ett smart och enkelt sätt utnyttjar lastbilens befintliga lufttrycksanslutningar för att lättare kunna koppla ifrån släpet från lastbilen.
- Vi har lyckats ta fram en konkurrenskraftig lösning för våra befintliga kunder, med förhoppning om att även locka nya. Det har varit riktigt svårt att förutse hur stort intresset för den här produkten skulle bli, men nu under IAA har vi fått ett kvitto på att vi gjort helt rätt i att satsa på den här lösningen, berättar Anders Erkén.
Även VBG kom med nyheter under mässan: deras mest framgångrika koppling är nu uppdaterad med ett antal nya funktioner för att underlätta tillkoppling på ett ännu säkrare sätt och för att förenkla service och underhåll.
IAA är världens största mässa för yrkesfordon. Mässan har närmare 2000 utställare från över 40 länder och över 250 000 besökare.
- IAA är helt klart den viktigaste mötesplatsen för lastfordonsindustrin. Det är en självklarhet för oss att medverka här; främst för att vara med och påverka utvecklingen av branschen, men även för att vårda och skapa relationer, avslutar Anders Birgersson, VD och koncernchef på VBG Group.

Läs mer om nyheterna för respektive varumärke:

Edscha Trailer Systems (http://www.edschats.com)
Onspot (http://www.onspot.se)  
VBG (http://www.vbg.se) 
Ringfeder (http://www.ringfeder.de)

VBG Group AB (publ) i Vänersborg är moderbolag i en internationell verkstadskoncern med helägda bolag i Europa, USA, Indien och Kina. Verksamheten är indelad i tre divisioner, VBG Truck Equipment, Edscha Trailer Systems och Ringfeder Power Transmission, med produkter som marknadsförs under välkända och starka varumärken. VBG Group ABs B-aktie börsintroducerades 1987 och finns idag på Small Cap-listan på Nasdaq OMX Nordic Stockholm. www.vbggroup.com 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/