Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

VBG Group

VBG Group

VBG Truck Equipment vinner betydelsefull order - bussar i New York utrustas med Onspot

09:15 / 4 October 2018 VBG Group Press release

VBG Groups division VBG Truck Equipment har blivit utvald att leverera Onspot automatiska snökedjor till bussar i New Yorks kollektivtrafik. Värdet på ordern uppgår till 300-450 tusen dollar.

VBG Truck Equipment har vunnit en order värd 300-450 tusen dollar för att leverera automatiska snökedjor till den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i New York.
- Vi testade Onspot på cirka 100 fordon hos denna kund under förra vintern och eftersom det testet föll väl ut, kommer vi att få utrusta ytterligare 250-300 fordon med automatiska snökedjor under denna vintersäsong. Om vår produktlösning fortsätter att fungera väl för kunden, tror jag att vi kan förvänta oss ytterligare affärsmöjligheter framöver, då de har en flotta på totalt cirka 6 500 bussar, berättar Eric Jones, global säljchef för varumärket Onspot som arbetar på Onspot of North America.
Onspot of North America är VBG Truck Equipments bolag i USA. Verksamheten, som förvärvades till VBG Group under 2012, har cirka 40 anställda som arbetar med att utveckla, tillverka och sälja automatiska snökedjor av varumärket Onspot till den nordamerikanska marknaden.
- Vår förmåga att snabbt kunna kundanpassa vår produkt efter behov och ge support ute på fält var viktiga framgångsfaktorer för att vinna denna affär, säger Anders Erkén, divisionschef för VBG Truck Equipment.
New Yorks kollektivtrafikmyndighet tillhör det största och mest trafikerade transportsystemet i Nordamerika och är sedan tidigare, även kund hos VBG Groups division Mobile Climate Control.
- Härmed stärker vi banden ytterligare med en av världens största bussoperatörer och en för oss redan mycket viktig kund, säger Anders Birgersson, Vd och koncernchef på VBG Group.

VBG Group AB (publ) i Vänersborg är moderbolag i en internationell verkstadskoncern med helägda bolag i Europa, Nordamerika, Brasilien, Sydafrika, Australien, Indien och Kina. Verksamheten är indelad i fyra divisioner, VBG Truck Equipment, Edscha Trailer Systems, Mobile Climate Control och Ringfeder Power Transmission, med produkter som marknadsförs under välkända och starka varumärken. VBG Group ABs B-aktie börsintroducerades 1987 och finns idag på Mid Cap-listan på Nasdaq Stockholm.

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/