Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group AB: Vitec förvärvar det norska programvarubolaget Agrando

13:24 / 19 April 2018 Vitec Press release

Vitec förvärvar det norska programvarubolaget Agrando

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin nordiska position inom Vertical Software genom att idag den 19 april förvärva 97,2 % av aktierna i det norska programvarubolaget Agrando AS. Bolagets produkt är en branschspecifik programvara för kyrkomarknaden i Norden med Norge och Sverige som huvudmarknader. Bolaget och dess dotterbolag omsatte drygt 42 MSEK med ett EBITDA-resultat om 5,5 MSEK för räkenskapsåret 2017.

Betalning sker kontant vid tillträdet. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum.

"Agrando är ett välskött och lönsamt bolag med standardiserade produkter för en specifik nisch. Vitec har ett långsiktigt perspektiv, när vi förvärvar bolag gör vi det för att behålla dem och vi är därför alltid noggranna med våra förvärvskriterier. Agrando passar väl in i såväl affärsmodell som företagskultur och det är därför glädjande att idag få välkomna nya medarbetare och kunder till koncernen", säger Lars Stenlund, VD Vitec Software Group.

"Vitec har lång erfarenhet av utveckling, försäljning och support av egenutvecklade nischade programvaror. Tillsammans med våra medarbetares djupa kunskap om kundernas verksamhet ger det oss goda möjligheter att fortsätta utveckla programvaror som underlättar för de som arbetar inom  kyrkans verksamhet", säger Per Halvorsen, VD Agrando.

För mer information, kontakta
Lars Stenlund, VD Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 70 659 49 39
Patrik Fransson, IR Vitec Software Group AB (publ) mob. +46 76 942 85 97

Om Vitec
Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 600 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 855 Mkr år 2017. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.

Pressmeddelande - Vitec förvärvar programvarubolaget Agrando AS

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Vitec Software Group AB via Globenewswire

GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/