Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group AB: Vitec förvärvar programvarubolaget PP7 Affärssystem

14:58 / 9 April 2018 Vitec Press release

Vitec förvärvar programvarubolaget PP7 Affärssystem

Vitec Software Group AB (publ) har idag den 9 april tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det svenska programvarubolaget PP7 Affärssystem AB. Bolaget utvecklar programvaror till projektföretag inom bygg- och installationsmarknaden i Sverige. Den huvudsakliga produkten är ett molnbaserat projekt- och affärsstöd som optimerar alla flöden och rutiner i projekten. Bolaget omsatte närmare 8 MSEK för räkenskapsåret 2017 med ett EBITDA resultat på 1,4 MSEK.

Betalning sker kontant vid tillträdet. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum och bolaget kommer att rapporteras i affärsområde Fastighet.

"PP7 Affärssystem är ett välskött och lönsamt bolag med standardiserade produkter för en specifik nisch. Vitec har ett långsiktigt perspektiv, när vi förvärvar bolag gör vi det för att behålla dem och vi är därför alltid noggranna med våra förvärvskriterier. PP7 Affärssystem passar väl in i såväl affärsmodell som företagskultur och det är därför glädjande att idag få välkomna nya medarbetare och kunder till koncernen", säger Lars Stenlund, VD Vitec Software Group.

"Vi står inför en generationsväxling i bolaget och det här blir en trygg lösning för våra kunder och medarbetare. Den erfarenhet av utveckling, försäljning och support av nischade programvaror som finns inom Vitec tillsammans med våra medarbetares kunskap om kundernas verksamhet ger oss goda möjligheter att fortsätta utveckla framtidens programvaror för bygg- och installationsföretagens projektstyrning", säger Birgitta Bååth, VD & Grundare PP7 Affärssystem.

För mer information, kontakta
Lars Stenlund, VD Vitec Software Group AB (publ), tel. +46 70 659 49 39
Patrik Fransson, IR Vitec Software Group AB (publ) mob. +46 76 942 85 97

Om Vitec

Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 600 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 855 Mkr år 2017. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.

Pressmeddelande - Vitec förvärvar programvarubolaget PP7 Affärssystem

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Vitec Software Group AB via Globenewswire

GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/